Robbert Warners, MSc.

Robbert Warners, MSc

Sinds januari 2018 is in het HMC ziekenhuis in Den-Haag een gloednieuwe neuro-angiokamer geïmplementeerd specifiek voor de behandeling van ischemische stroke patiënten.  Deze neuro-angio kamer is voorzien van een biplane. Dit is een dubbel röntgen statief waarmee tegelijkertijd van verschillende kanten de bloedvaten in beeld gebracht worden. Dit maakt het mogelijk om patiënten met een acute beroerte snel vasculair te diagnosticeren, waardoor de prognose na de behandeling sterk verbetert. Het is de eerste ruimte met deze technologie in Nederland!
Deze kamer is gesitueerd op de spoedeisende hulp afdeling van het ziekenhuis. Zodoende kunnen patienten zo snel mogelijk na aankomst op de SEH worden gediagnostiseerd en vervolgens behandeld door middel van mechanische thrombectomy. Dit is een interventionele endovasculaire behandeling die sinds 2015 wordt gezien als de nieuwe ‘gold standard’ voor het behandelen van ischemische stroke patienten.

Robbert Warners werkt bij Philips en is product ontwerper voor ‘Image guided neuroradiology’. Robbert zal op symposium komen vertellen wat de problemen waren bij het diagnosticeren van ischemische stroke patiënten en wat dus de drijfveren waren voor het ontwikkelen van de neuro-angio kamer. Daarna zal hij ingaan op de technische aspecten van de apparatuur in de neuro-angio kamer, waarom ze hier voor gekozen hebben en waarom deze bijdragen aan een snellere diagnose voor de patiënt.