Ir. E. Toxopeus

Geboren in Medan (Indonesiƫ) op 24 april 1949 en opgegroeid in Suriname.

Studie Werktuigbouwkunde (1971), Universiteit Twente. Richting Ontwerp & Constructieleer (onder professor Harry van de Kroonenberg, later rector magnificus van de UT). In de Baccalaureaatsfase kennis gemaakt met de nieuwe studie Biomedische Technologie (BMT) en deze richting gekozen voor de doctoraalfase. Na mijn studie (tijdens de eerste baan) de toenmalige doctorale fase Bedrijfskunde van de UT gevolgd.

In de Baccalaureaatsfase met enkele studiegenoten de studievereniging MEDIMECA opgezet voor studenten Biomedische Technologie van de faculteit Werktuigbouwkunde. Een jaar later (1978) hebben we de multi-facultaire studievereniging PARADOKS opgericht, waar ik de eerste voorzitter van werd.

Mijn doctoraalopdracht werd via een open dag van BMT voor de industrie, gesponsord door Lode Instrumenten (huidige naam Lode BV), een medisch technologisch bedrijf gevestigd in Groningen.
Na mijn Ir. diploma bij hun in dienst getreden als Hoofd Ontwikkeling en gedurende 4 jaar doorgegroeid naar de positie van Hoofd Marketing. Na overname van Lode Instrumenten door een Amerikaans bedrijf, in dienst getreden bij de Noordelijke Ontwikkeling Maatschappij (3 jaar) en PA Consulting Group (16 jaar), een internationale Management & Technologie Consultancy.

In 2003 besloten een sabbatical te nemen en daarna aanvullende ervaring op te doen bij enkele andere internationale Consultancies (Arthur D. Little en Celerant)

In 2003/2004 door de RvB van het Academisch Ziekenhuis Maastricht gevraagd om een strategie ontwikkeling en realisatie te begeleiden. In 2007 terug gevraagd voor een herijking en verdere invulling van het in 2003 gestarte transformatieproject.

Sinds 2009 als onafhankelijk adviseur actief betrokken bij diverse transformatie initiatieven waaronder de Toekomst van Gezondheid, een Duurzame Wereld en Natuurlijk Leiderschap.